Dag 1 - 5 juni 2023 - Jan van Genten

Nadat Jan en ik in het hotel onze koffer(s) hadden uitgepakt en de cameratassen hadden gevuld gingen we direct op weg naar de Jan van Genten. Ons hotel staat in het beneden gedeelte van het eiland en dus kunnen we of 185 traptreden beklimmen of we geven 1 euro p.p. uit aan de lift. Het kostte dus 2 euro. Haha.
In het bovengedeelte van het eiland liepen we schuin omhoog naar de plek waar de Jan van Genten zitten. Op een afstand hoorden we de Jan van Genten al. Hoe dichter we bij de plek kwamen hoe harder het geluid was. Even later begrepen we pas dat ook de Zeekoeten zo'n herrie maakten.
Boven gekomen zagen we Lange Anna, de bekende rots waar veel broedende Jan van Genten op zitten. Daarvoor zijn er al diverse rotsen en kliffen waar ze hun nestjes hebben. Onderweg schoten we al diverse foto's. Van deze dag heb ik de meeste foto's de prullenbak in gekiept. De foto's werden natuurlijk de volgende dagen beter.
Ik heb die dag in ieder geval dus veel foto's gemaakt waarvan ik een selectie heb gemaakt. Vandaag dus alleen de Jan van Genten.

Zie ook de blog van Jan Koetze door op deze link te klikken.