29 juni 2024:
Vanmorgen vroeg, met Jan Koetze samen, Meijendel doorgefietst. Onderstaande foto's van een oudervos met drie jongen (nog één wegrennend te zien), een Kerkuil jong en twee Reebokken vast kunnen leggen. 


24 juni 2024:
Heel veel visdiefjes in de haven. Er lijkt veel vis te zitten in de haven en dat is dan ook te zien.
Achter elkaar worden de visjes eruit gevist.


22 juni 2024:
Vanmorgen reed ik door de duinen en zag plotseling een zeer zeldzaam dier. Ik sprong van mijn fiets en fotografeerde snel dit dier. Je weet maar nooit of ie opeens weg is. Hebbes. Hahahahaha.
Een zeer zeldzame zandslak. Toch leuk om een (volgens waarneming) zeer zeldzame zandslak op de foto te kunnen zetten. Een stukje verderop stonden een aantal zeldzame Duinviooltjes.
Een "zeldzame" ochtend dus.


21 juni 2024:
Vanmorgen nog even langs het Sperwernest gefietst. Er blijken nu twee takkelingen te zijn en de derde, de kleinste, zat nu nog even op het nest. Een foto kunnen maken met de drie. Wel in zwart wit bewerkt want een foto in het donkere takkenbos genomen met 20000 (!!) ISO gaf met mijn camera teveel groen. Het is voor mij dan ook maar een leuk bewijsplaatje.


19 juni 2024:
Vijf juveniele boerenzwaluwen verdeeld over twee nesten. Ze zijn nu te groot om samen in één nest te verblijven. Twee zijn reeds uitgevlogen en hebben in een naastgelegen (kunst)nest plaatsgenomen. (zie de foto hieronder van één van de twee uitgevlogen boerenzwaluwen)
Ik heb hiervan een filmpje van een kleine drie minuten opgenomen.
Klik op deze link om deze te bekijken.


19 juni 2024:
Mooi weer vanmorgen dus ik fietste rond 05.45 uur in het duin.
Veel leuke dingen gezien waaronder deze Reebok en de Bonte Kraai. Vanmiddag ben ik nog even naar het Sperwernest geweest. De twee oudsten stonden bovenop het nest terwijl het laatste uit het ei gekropen jong zich af en toe lager in het nest liet zien. 100% drie dus.


17 juni 2024:
Er moeten veel muizen gevangen worden als er vijf jongen zijn. Ma Torenvalk doet ook haar best.


16 juni 2024:
Een vos met een zojuist gevangen konijn.


15 juni 2024:
Het dons van de vijf jonge Boerenzwaluwen is nog goed te zien.
De bekjes gaan wijd open als een ouder met voer komt.


15 juni 2024:
Eén van de (vermoedelijk) drie jonge Sperwers liet zich leuk zien. Dit is al het vijfde jaar dat ik dit Sperwernest op deze plek volg. Ieder jaar komen er een paar jonge Sperwers uit dit nest. Tof.