15 juli 2024:
Vandaag door Meijendel gereden en ik kwam dit vrouw tegen. Een zandhagedis. Ze bleef mooi poseren en was totaal niet schuw. Af en toen even het bekje open wat een leuk plaatje opleverde.


14 juli 2024:
Toch ook vandaag nog even langs de beide jonge Buizerds gereden. Niets voor niets want ik zag veel leuke dingen waarmee de Buizerds bezig waren, zoals een bal en een stukje hout.
Ik heb ook twee filmpjes gemaakt van deze buizerd die ik heb geplaatst op mijn videokanaal.

Hieronder staan een selecte van de vele foto's die ik vandaag gemaakt heb.


13 juli 2024:
Vanmorgen tijdens de regen twee jonge buizerds op de foto gezet. De ene is net even wat lichter dan de ander. Schreeuwen om hun ouder(s) maar die lieten zich niet zien. Zelf je eten zoeken, zo lijkt het.


10 juli 2024:
Vanmorgen een reekalfje kunnen vinden. Jan Kuiper en ik volgden een reegeit en plotseling kwam uit het gras een reekalf omhoog. Daar een paar foto's van kunnen maken. Jan ging aan de koffie en ik bleef nog wat in de buurt van de reeën. Gelukkig maar want toen ik even later over de weg fietste stond de reegeit en de reekalf klaar om over te steken. Toen ze overgestoken waren en ik afgestapt was zag ik de reegeit weer staan en boven haar rug staken een paar oortjes uit. Ze bleven nog even zo staan en toen de reegeit rustig verder stapte kwam de reekalf mooi in beeld. Leuk.


4 juli 2024:

Raarrrr.
Vandaag zag ik dat deze stier (Galloway denk ik) een kuil instapte en zand begon te happen/eten. Dat had ik nog niet eerder gezien dus even op internet opgezocht wat dat zou kunnen zijn. Vermoedelijk valt dit onder de term PICA. Klik hier voor een uitleg daaromtrent. Weer wat geleerd dus.


2 juli 2024:
Vandaag fietste ik langs de jonge Torenvalken in het Westduinpark en vlak erna werd er door een ouder een zandhagedis aangeleverd. Eén van de jonge Torenvalken, de LT6, lukte het de zandhagedis te veroveren. Daarna nam hij/zij de prooi mee naar een hoekje waar ik de Torenvalk mooi kon fotograferen met de prooi. Apart was toen hij tijdens het opeten van de hagedis ineens de staart van de hagedis snel van links naar rechts begon te bewegen terwijl de hagedis dood was.
Voor de uitleg hiervoor klik hier.


1 juli 2024:
De Zwarte Roodstaarten zie ik eigenlijk alleen maar op bouwterreinen (uitzonderingen daargelaten). In de haven(s) van Scheveningen wordt flink gebouwd en al jaren broeden er Zwarte Roodstaarten in de haven(s). Dus . . . op de foto's met de Zwarte Roodstaarten staan veel bouwhekken en zo.
Ook deze Zwarte Roodstaart kwam aanvliegen, landde even op een bouwhek, deed zijn deuntje en vloog daarna weer verder.