Boshut - APRIL 2024

Jan Koetze stelde in februari voor om een een keer te gaan kijken in een boshut. Leuk bedacht ik me. Een dag op een stoel te gaan zitten en trachten vanaf een grondstatief mooie foto's te gaan maken leek mij ook wel wat. Ik heb Claudia van Baardwijk geappt of zij een mooie hut wist. Claudia maakt vaker gebruik van een boshut namelijk.
Claudia wist wel een hut en we spraken af dat zij ook mee ging. Gezellig. 
Na wat gekuch (6 weken) mijnerzijds konden we uiteindelijk een mooie dag in april vinden.
Op vrijdag 12 april  zijn we vroeg op pad gegaan en kwamen daar om 07.00 uur aan. Lopend op weg naar de hut liet een Zwarte Specht en een Raaf zich al horen. Dat zag er goed uit.
Jan en Claudia zaten om 08.00 uur al klaar en ik was nog even bezig toen er zich al twee buizerds aandienden. Om 08.02 uur maakte ik mijn eerste foto die dag en even voor 15.00 uur maakte ik mijn laatste. Ook toevallig foto's van weer een Buizerd.

 

De havik.
Gelukkig liet een havik zich ook goed zien. Tussendoor vlogen twee havikken door het bos elkaar een beetje volgend. Mooi om te zien maar dat ging te plotseling en te snel voor foto's.
Deze havik liet zich mooi op de foto zetten.

 

De Buizerds.
Zoals eerder gezegd voordat ik bij camera had opgesteld lieten twee buizerds zich al mooi zien.
Later op de dag kwamen er nog twee afzonderlijk langs. Door de kleuren en tekeningen leek het ons 4 verschillende buizerds. Eén van de buizerds pakte iets van de grond en had een mooi blad aan een steeltje in zijn mond. Dat steeltje stak uit een stuk grond of zo. In ieder geval een leuk plaatje zo.
Lopend, vliegend en aan het water. Top. 

 

De Appelvinken.
De appelvinken had ik eigenlijk nog nooit op de foto kunnen zetten. Vandaag was dit anders. Een aantal, zowel mannetjes als vrouwtjes, lieten zich goed zien. Snelle rakkers als ze ineens opvliegen maar mooie gekleurde vogels. Leuk als ze elkaar knuffelen of even ruziën om een plekje.

 

De Eekhoorntjes.
Twee Eekhoorntjes huppelden leuk langs het water. Op zoek naar nootjes. Als ze een nootje gevonden hadden dan hoorde je mooi het geluid van het knabbelen op de noten.

 

Diverse andere soorten.
Diverse andere vogelsoorten zoals de Koolmeesjes, Gaaien, Pimpelmeesjes, een Zwartkop en Merels vlogen op en neer zoals ook een aantal Grote Bonte Spechten. Er vloog één "buitenstaander" tussen en wel een Bonte Vliegenvanger. Die heb ik pas één keer eerder op de foto kunnen zetten en dat was op het eilandje  Düne bij Helgoland. Een leuke soort dus die moeilijk op de foto is te krijgen omdat hij eigenlijk alleen maar in bomen zit en snel heen en weer vliegt.
Maar toch . . . hij staat erop (zie eerste foto).

Reactie plaatsen

Reacties

pietplaat
3 maanden geleden

Veel soorten op een dag en mooie scherpe platen Jan!

Rob
3 maanden geleden

mooie platen Jan. Heel gaaf