Bosuil takkelingen - maart 2024

Jan Koetze heeft op zijn facebookpagina een mooi bericht geschreven over hoe we vandaag op zoek zijn gegaan naar jonge Bosuilen, ook wel takkelingen genoemd als ze eenmaal uit hun nest zijn.
Zoals ieder jaar bekijk je de waarneming, ga je zoeken op de plekken waar voorheen nesten van Bosuilen waren, spreek je met ter plaatse langskomende hondenuitlaters en wijkbewoners en misschien krijg je dan wel een tip van iemand waar je weer mee verder kunt.

Zo ook vandaag, veel gefietst, gelopen en gepuzzeld. Op weg naar weer een bosuilen plek kwamen we Jan Kuiper tegen die ons een tip gaf waar we moesten zoeken. Op die plek aangekomen bleek bedoelde nest leeg te zijn. Kennelijk waren de jongen al uitgevlogen. Zoeken dus in de omgeving maar helaas niets gevonden. 
Vervolgens weer op weg naar andere plaatsen. We besloten later in de middag maar weer naar de plek te gaan die Jan Kuiper ons had gegeven. In het bos rondlopend en zoekend naar de Bosuilen wees Jan Koetze plotseling naar een hoge top van een boom en na goed kijken bleek er jonge bosuil te zitten. Super. Toch eentje gevonden. Klik, klik, klik dus.

Ondertussen heeft Jan Koetze een tweede nest locatie gevonden waar vooralsnog drie jongen al uit het nest zijn. Ook van deze uiltjes staan hieronder de foto's.

Reactie plaatsen

Reacties

pietplaat
4 maanden geleden

Goeie vangst Jan, leuke platen!