Ardennen - februari 2024

Zo'n drie weken geleden stelde mijn zoon voor om een een weekend met z'n tweeën een paar dagen weg te gaan. Goed zei ik, ga maar wat zoeken. Een paar dagen erna is er geboekt voor 16,17 en 18 februari 2024. We gingen naar de Ardennen en wel naar het plaatsje La Roche Ardenne.  
Mijn zoon had een appartement geboekt dus met tassen vol eten en drinken op weg dus.
Ik had natuurlijk gekeken of er iets in die buurt te fotograferen was en dat was er. Op 6 minuten rijden vanaf ons appartement was een wildpark. Die zouden we op zaterdag gaan bezoeken en dat was de juiste dag qua weer. Op die dag was het droog en lekker weer. Dat scheelt net weer in een donker bos waarin het wildpark bleek te liggen. Op weg naar het park reden we nog even een rondje in de buurt en zagen we een roofvogel vliegen. Toen we wat dichter bij waren bleek het een Rode Wouw te zijn. Daarvan een paar leuke foto's kunnen maken voordat we dus bij het wildpark waren.
Met de camera's om ons nek gingen we wat later het wildpark in. Er was veel te zien maar we wilden  vooral de wolven zien. Een roedel(tje) van vijf wolven liepen in een ruim, met dubbele hekken, omheind gebied. Ze renden, speelden en vochten met elkaar. Leuk om te zien en te horen want er werd door de wolven ook "gehuild". Gaaf om dat van dichtbij te zien en te horen.
In het park waren o.a. ook een lynx, Amerikaanse bizons, oehoe's, reeën, zwijnen en nog wat andere dieren. De lynx liet zich helaas niet geheel zien. Ik kon wel een deel van zijn kop vastleggen terwijl hij zich in de dicht begroeide bosjes bevond.

Reactie plaatsen

Reacties

pietplaat
5 maanden geleden

Geweldige platen en aparte dieren Jan!