Torenvalk - december 2023

Het is altijd mooi om een Torenvalk te zien jagen. Je ziet ze zo'n twintig meter boven een veld bidden en als ze een prooi zien dan  duiken ze steeds een aantal meter naar beneden totdat ze zich op een prooi storten. Zo ook vanmorgen. Ik zat in mijn auto met de camera op een rijstzak te kijken naar een vrouw Torenvalk die aan het jagen was. Ze kwam steeds dichterbij om ineens in het gras te duiken. Ze kwam er weer vliegend uit met een muis in haar poot. Ze vloog met haar prooi op een boompaal die redelijk vlak bij stond. Dat is het voordeel van als je in een auto zit. Als je daar staat dan vliegt ze een stuk verder.
Met de muis in haar poten bleef ze even zitten om dan toch even te laten merken dat het einde van de muis dichtbij was. Ze beet hem een aantal keren in de nek/keel. Op één foto is te zien dat ze haar snavel wijd open om de kop van de muis had.
In het begin spartelde de muis hevig maar na een paar beetjes was het over. De Torenvalk besloot de muis toch een eindje verder in het land te nuttigen. Ze vloog weg mij met een aantal leuke foto's achterlatend. Gaaf weer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.