Alken - Oktober 2023

Vanaf eind september 2023 is er een influx van Alken rondom de havens van Scheveningen. Honderden Alken vliegen naar het zuiden en veel van hun vetten even bij rondom de Scheveningse haven(s). Tientallen groepjes van rondzwemmende en jagende Alken trokken veel bekijks. Je hoorde sommige mensen zeggen: "Wat zijn dat voor Pinguïns"?
Rondom de kop van het Zuiderhavenhoofd halen de Alken soms de vis van de lijnen van de vissers en een paar zijn door de vissers binnen gehengeld. Voor de één dus leuk en voor een ander minder leuk zullen we maar zeggen. In ieder geval worden de Alken veel gefotografeerd. Ook door mij natuurlijk.
Ik had best al een paar leuke foto's van de Alken gemaakt, zoals een vis van een vislijn afhalend, een grotere vis in de bek en een foto van een net onder water jagende Alk.

De afgelopen dagen was ik op zoek naar een Alk waarbij ik van een zo laag mogelijke camerastandpunt foto's kon maken.
Niet makkelijk want probeer maar een plekje te vinden waar dat kan. Vandaag lukte het me toch. Best gaaf om een Alk op dit lage standpunt te fotograferen. Ik trof een perfecte Alk die zich niets van mij aantrok. Een paar van deze foto's hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.