Visarenden I - september 2023

Vanaf begin september 2023 zijn er een aantal Visarenden waargenomen in de Vlaardingen Vlietlanden. Er waren er zelfs vier waargenomen. Op 17 september ben ik daar ook eens wezen kijken. Toen ik langs de Middelvliet aan kwam lopen vloog er al een Visarend aan de overkant van de vliet jagend met mij op. Een goed begin. 
Ongeveer halverwege stonden een paar fotografen die mij vertelden dat dit eigenlijk de beste plek was waar de Visarenden over kwamen vliegen en met name als zij een vis hadden gescoord aan de andere kant van de Middelvliet. Mooi. Afwachten dus want die andere Visarend was al weer verdwenen. Je zag ze aan de andere kant jagen en in een boom zitten. Op één moment zag ik er daar drie. Aan de andere kant zaten ze regelmatig op paaltjes hun prooi op te eten. Ook rusten ze daar wat op hekken en op de grond.
De afstand waar de Visarenden jaagden bedroeg ongeveer 100 meter terwijl de afstand waar zij hun prooi aten ongeveer 150 meter was. Best ver dus maar als ze langs kwamen vliegen, met of zonder prooi, dan kon de afstand redelijk zijn voor een foto.
Althans met mijn mm-ers. 
Ik heb die dag drie keer een Visarend met een vis in zijn poten kunnen vastleggen maar helaas net even te ver weg. Toen ik er was telde een fotograaf daar vier Visarenden. Ze zaten toen allemaal op paaltjes en met de verrekijker was het makkelijk tellen.
Ik heb enkele foto's kunnen maken maar ook deze dag begon regenachtig maar de zon liet zich af en toe heel even zien. Jammer. Misschien later nog maar eens terug gaan voor betere foto's.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.