Biesbosch - augustus 2023

Vandaag, 18-8-2023, met Jan Koetze naar de Biesbosch gegaan. Het jaarlijkse uitje zeg maar. Van tevoren hadden we gezegd dat we op zoek gingen naar 5 soorten die nu daar aanwezig waren. De zeer zeldzame Witkopeend, de Sneeuwgans, de Koereiger en uiteraard de Visarend en Zeearend. Alleen de Sneeuwgans zat voor ons te ver weg dus die hebben we niet kunnen zien.
Verder wel veel rovers gezien zoals de Buizerd, de Bruine Kiekendief, de Sperwer, de Slechtvalk, de Torenvalk, de Visarend en de Zeearend.  Het weer en afstand zat mij niet mee. Te hard licht soms, soms trillingen van de warmte en vaak te ver weg en met name de zeer zeldzame Witkopeend was voor mij te ver maar maar omdat het voor mij een nieuwe soort is een bewijsplaatje dan maar.
In ieder geval hebben we toch veel gezien en het was ook vandaag weer genieten. We hadden de camera's ingepakt en reden naar de snelweg via Werkendam maar vlak voor de oprit zagen we dat er daar een enorme file stond. We besloten direct een andere weg te nemen en wel via het pontje. Gekeerd en op de terugweg op de Bandijk zagen we een fotograaf met zijn camera omhoog staan. We keken de richting op en zagende een boven een meertje vliegende Visarend. Die hadden we tot dan niet gezien. Uit de auto en de camera weer uit de tassen. Ook deze keer vloog hij een eind weg. Ik kon hem met mijn camera niet scherp krijgen en heb van deze vissende Visarend dan ook geen foto kunnen maken. Ik zag wel dat hij naar beneden dook en dat was het dan wel. Ik zag hem wel weer omhoog komen maar helaas. Ook de Zeearend cirkelde in een thermiek omhoog. Gaaf om deze twee arenden weer te zien. Jan vond nog een Wespspin die ik nog niet eerder had gezien. Een geslaagde dag weer. En nu de foto's die ik wel heb kunnen nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.