Bosuil - juli 2023

Bosuil laat zich eindelijk aan mij zien.
Rond begin januari 2022 had ik leuke foto's van een Bosuil in een mooie boomholte gezien. Deze boomholte kende ik nog niet en ben op onderzoek gegaan waar die zou kunnen zitten. Uiteindelijk had ik de holte gevonden maar een Bosuil liet zich daar niet aan mij zien. Ik ben er toen regelmatig langs gereden met de kans dat ik in die holte een Bosuil zag.
Op 11 januari 2022 was het raak. Tijdens het voorbij fietsen zag ik een kruintje. Ik heb een paar foto's kunnen nemen en toen was ie weg. Toch blij dat ik hem daar eindelijk eens gezien had. Hij zat in een mooie bijzondere boom die in mijn gedachten een mens leek met de armen omhoog houdend. Apart.

Vanaf die tijd reed ik geregeld langs om te kijken of ie nu eens goed zichtbaar was maar helaas.
Eergisteren, 14 juli 2023, was het raak. Ik kwam aanrijden en zag op afstand al dat ie er zat. Snel afstappen, camera pakken en rustig erheen lopen. Ik heb snel een aantal foto's genomen maar toen ik mij weer positioneerde om vanuit een andere hoek foto's te nemen verdween ie direct. Jammer. Ik heb nog even gewacht of ie terug kwam maar helaas.
Toch blij dat ik hem nog in zijn geheel had, nou ja . . . zijn pootjes liet ie niet zien.

Gisteren, 15 juli 2023, ben ik er weer langs gereden, je weet maar nooit. En ja hoor, de Bosuil zat er weer.
Nu iets voorzichtiger gedaan en ik kon nu van vanaf de zijkant foto's nemen. Toen ik weer de andere kant opliep vond ie het weer welletjes. Ik zag dat hij zich omdraaide, mij nog even aankeek en weer verdween maar niet voordat ik nog net een foto daarvan kon nemen. Leuk. Ik kan weer een locatie afvinken.

De laatste weken rijd ik steeds mijn fietsrondje en als ik dan langs deze locatie kom dan kijk ik altijd even of ie er weer zit.
Zo ja dan probeer ik steeds vanaf een ander standpunt foto's te nemen. Zodra deze bosuil merkt dat er iemand net even te langs blijft staan kijken dan verdwijnt die direct. Daarom ben ik blij dat er niet veel fotografen deze plek kennen. De bosuil zou zich dan mogelijk bijna niet meer laten zien en dat is voor de rust van het beestje ook niet goed lijkt me.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.