Sperwernest - juni/juli 2023

Sperwersnest 2023
Voor het vierde opeenvolgende  jaar volg ik op dezelfde locatie een Sperwernest. Ieder jaar heb ik daar mooie foto's van onder andere het nest en de jongen kunnen fotograferen. Ook heb ik onder andere leuke filmpjes van voedseloverdrachten kunnen maken.
Dit jaar was het iets anders. De ouders, met een nieuw mannetje, hadden hun nest op een fotografisch moeilijke plek gemaakt. Hoger en tussen veel takken. Voor hun mogelijk een mooi nest en als dit de keuze van het mannetje was dan heeft ie dat goed gedaan. Ik heb dan ook niet goed kunnen tellen hoeveel jongen er dit jaar zijn groot gebracht maar in ieder geval drie.
Mogelijk was dit het eerste nest van het mannetje want het vrouwtje moest flink haar best doen om in het begin een paring in gang te brengen. Uiteindelijk dus goed gelukt.
Vanaf eind maart heb ik foto's van paringen en voedseloverdrachten tussen beide ouders goed kunnen vastleggen. 
Halverwege 14 juni heb jongen in het nest kunnen ontdekken en eigenlijk pas deze week op 2 juli heb ik er één kunnen fotograferen terwijl deze het nest hadden verlaten. Gistermiddag was ik er voor het laatst en zag twee jongen rondvliegen. Eén jong zag ik nog in het nest zitten maar ik zag ook dat de jongen na hun rondje vliegen gewoon weer het nest in vlogen. Op enig moment hoorde ik het geroep van één van de ouders en daarna heb ik ze niet meer gezien. Ook vandaag was het ernstig stil rond het nest. Mogelijk hebben ze allen de locatie verlaten en zijn ze verder gevlogen.
Toch tevreden met dit nest dit jaar en op naar volgend jaar denk ik dan maar. (foto's chronologisch geplaatst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.