2 maart 2023: 

Vandaag had ik wederom de mazzel een stelletje Haviken te zien paren. Nu zat het vrouwtje vrij in het zicht. Ik positioneerde me en wachtte af. Het mannetje had ik al gehoord en gezien dus een grote kans dat er een paring zou plaatsvinden.
Het vrouwtje zat de omgeving te scannen en reageerde op alles wat bewoog dus ook grote kans dat zij op een prooi zou duiken.
Ik kon rustig diverse instellingen op het vrouwtje uitproberen. De vorige keer dat ik een paring tussen deze Haviken zag had ik geen tijd om de instellingen goed in te regelen. Na een tijdje gebeurde het. Ik hoorde en zag dat het vrouwtje te keer ging. Vlak daarna kwam het mannetje aan vliegen en de paring vond plaats onder luid gekekker van beide vogels. Klik, klik, klik. Gaaf. Het mannetje hupje na de daad naast haar op de tak en bleef daar even zitten. Mooi voor een foto waarop beide Haviken naast elkaar zaten. Zoals ik vorige keer al waarnam heeft het mannetje links een metalen ring om zijn poot zitten. Ook nu was dit niet te lezen.
Ik ben erg blij met deze foto's. Mooi is de kracht van o.a. het mannetje te zien. Sterke dijen en borst zo lijkt het. Ik denk dat ik niet zo gauw meer zo'n serie van parende haviken kan maken. 
Zie ook mijn YouTube kanaal: