11 januari 2023

Vandaag zat ik op het Zuiderhavenhoofd van Scheveningen met naast me een paar fotografen (Roy en Willem) en een trekteller (Rob Berkelder) te turen naar zeevogels die langs kwamen. Op enig moment riep Rob: "Een Bultrug"!!
Rob wees ons de plek aan waar hij via zijn scope de Bultrug in het vizier had. Vlak daarna zag ik diverse blows en de donkere rug van de Bultrug. De Bultrug bevond zich op ongeveer 3 km afstand van waar wij stonden en hij zwom in de richting van Kijkduin.
Na een paar minuten vlogen er een aantal Jan van Genten boven hem wat ons steeds de richting van de Bultrug aangaf.
Rob riep ineens: "Ik zie er twee'!! Opletten dus of ik die ook zag. Ik zag wel steeds een brede blow maar dat kon ook door de krachtige wind komen. Scherpstellen op de automatische stand lukte me niet dus ik probeerde het handmatig scherp te stellen. Ik had daar maar een korte tijd voor aangezien hij steeds maar even boven kwam. De Bultruggen zwommen steeds verder en op enig moment waren ze niet meer te zien. Phoe. Dat was gaaf.

Thuis gekomen natuurlijk direct de beelden bekeken. Die waren niet echt je van het maar wel een paar bewijsplaatjes dat er twee Bultruggen zwommen. Nadat ik ze op de facebooksite Bultrug Scheveningen van Wim van Yperen had gezet werd ik toch vrij snel door de redactie van Hart van Nederland gebeld. Daar zijn we weer zei een redactrice. Ze wilden weer even komen praten en kijken of zij nu ook de Bultruggen konden zien. Dit is niet doorgegaan door de harde wind, het hoge water en omdat de Bultruggen niet meer te zien waren. Het AD Den Haag en In de Buurt wisten me ook te bereiken en hebben ook vandaag weer een stukje geplaatst.

Wat later werd ik door Den Haag FM gebeld dat ze morgenochtend mij even op de radio wilden interviewen. Tot morgen dan maar.